Zwembad perikelen

juni 2, 2019 quintadacolina 3 comments

Zoals ik al een vorige keer beschreef waarin ik vind dat zwembadonderhoud tot kunst verheven moet worden, vervolg ik mijn verhaal….

De nieuwe cover op het zwembad werkt uitstekend. Alleen moet hij bij het schoonmaken van het zwembad op het gras gelegd worden aangezien de ringetjes van de spanbanden soms losschieten. Bij een zeer zonnige dag hebben we alleen het volgende probleem dat het gras verbrandt, vooral als men de cover tot de volgende dag op het gras laat liggen. Een gele ovale vorm is dan te bewonderen. Gelukkig is ons “olifantengras” bestand tegen de zon van Madeira en groeit het snel weer aan.

Na 2 weken in Nederland geweest te zijn, speciale zeilringen gekocht, zwembadpomp voor de zekerheid uitgezet, is ons zwembad helemaal warm en groen, vol met algen. De zwembadmevrouw uit Prazeres weet gelukkig raad. Met een speciaal “kuurtje” is na 2 dagen het grootste leed geleden en ziet het water er weer langzaam zwembaar uit.

Jaap heeft in de tussentijd een nieuwe sensor in de levada-watertank geinstalleerd. Nu kunnen we gemakkelijk op een display buiten de tank zien hoeveel water er nog inzit. We merken dat we met het warme weer in twee weken de tank leeg krijgen met watergeven aan de planten. Dat is zo’n 28 m3 aan water. Gelukkig krijgen we om de 12 dagen een uur de tijd om de tank weer te vullen.

Verder is het geweldig mooi weer. We genieten van een zomers Madeira op ons terras. Het herinnert ons aan Zuid Frankrijk in augustus, zittend onder de luifel van de tent, met een warme avond bries en natuurlijk een koud wit wijntje.

.

 

 

3 Comments on “Zwembad perikelen

  1. Wat was het geheim (of eigenlijk de behandeling van het zwembad)? Mijn buurman worstel al een paar maanden met dit probleem. Mogelijk dat er een Madeira oplossing is.

  2. Wauw, maak ons maar โ€œlekkerโ€ ๐Ÿ˜‰En ja, een zwembad is niet een makkelijk dingetje. Weten we uit eigen ervaring.

    1. Hoi Carmen, Idd elk gemak kent soms zijn ongemak. Alhoewel, het zwembad heeft het zeker een jaar zonder problemen gedaan. Verder alles ok hier. Na een week tropische dagen morgen gelukkig weer wat minder warm weer…. Van 30 naar 22 graden. Hehe!! ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.