Zwembad gerenoveerd (met vallen en opstaan)

januari 22, 2023 quintadacolina 10 comments

Al twee jaar geleden wisten we dat we het zwembad moesten renoveren. De “pvc-liner” in het zwembad was niet goed bevestigd aan de zwembadrand omdat de RVS-metalen band begon te roesten en losliet. We hebben de “liner” vervangen door kleine (glazen) blauwe zwembadtegeltjes en deze verlijmt op het beton. Hiervoor moest eerst het betonnen zwembad waterdicht gemaakt worden (geïmpregneerd en voorzien van een twee-componenten afdeklaag). Deze werkzaamheden hebben ongeveer een maand geduurd.
Een complicerende factor was de vorm van het zwembad. Alles is gebogen en rond en betekende dat veel mozaïek steentjes op maat moesten worden gezaagd.
We hadden pech dat bij het transport de dozen met de glazen zwembadtegeltjes waren omgevallen, hetgeen nogal wat breukverlies gaf. Ook presteerde de leverancier het om met z’n vrachtwagen onze poort te beschadigen door onoplettendheid. Ook dat gaf een heel gedoe.
Bij de verschillende fasen van de renovatie hebben we het zwembad vaak opnieuw gevuld om te controleren of het ook waterdicht was en er geen water lekte. Zo bleek op het laatste moment dat de twee lampen in het zwembad opnieuw water doorlieten, wat een waterspiegel verlaging gaf van 3 cm per dag.
Nadat ook die problemen waren opgelost, genieten we nu weer van een nieuw zwembad met blauwe mozaïek steentjes (zie onderstaande grote foto van 22 januari jl.)
Nu wachten we weer op het mooie warme weer in de zomerperiode om ook daadwerkelijk een duik te nemen.

10 Comments on “Zwembad gerenoveerd (met vallen en opstaan)

 1. Hallo Yvonne en Jaap,

  Wat is het mooi geworden!
  Prachtig helder blauwe tegeltjes geeft het zwembad nog meer allure!
  En het is al zo’n mooi zwembad!
  Het was heerlijk om er in te zwemmen afgelopen zomer.
  De tijd bij jullie vloog voorbij!
  Véél plezier ermee na de winter!

  Groetjes,

  Peter & Rian Bolt

  1. Hoi Rian en Peter, Dank jullie wel voor de lieve woorden en complimenten. Het was ook een mooie zomer. We wachten op iets warmer weer dat we van het zwembad ook daadwerkelijk gebruik van kunnen maken. Nu is het 18 graden. Een beetje te koud voor ons. Bbrrrr… groetjes en geniet van de sneeuw, daar!

 2. Ziet er mooi uit ! Nog heel even wachten en dan kunnen wij het zwembad uitproberen als de temperaturen hoog genoeg zijn. We kijken ernaar uit ! Groetjes,
  Elsa

  1. Ja, zo leuk dat jullie komen. We duimen ook op hoge temperaturen. Het zwembad zal echter niet warmer dan 24 graden worden in mei. ;-(. Maar we hebben ook nog een warmtepomp achter de hand. Tot dan!!

 3. Het resultaat mag er zijn. Het wachten op die heerlijke zwemtemperatuur zal toch wel niet zo lang meer op zich laten wachten. In ieder geval een mooi vooruitzicht. Geniet er van. Groeten uit een koud Klimmen.

  1. Op dit moment is het hier al 18 graden en hoger. Het voorjaar komt eraan. :-). Lekker sneeuwballen gooien daar bij jullie. Leuk om Klimmen weer in het wit te zien. (ontvangen soms foto’s van vriendin ook woonachtig in jullie wijkje).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.