Winter doorgekomen…

maart 7, 2021 quintadacolina 2 comments

Jeetje, de laatste blog post was alweer 2 maanden geleden.

We zijn alweer de winter door. Het leven gaat hier versneld traag voorbij. Traag omdat elke dag wel wat lijkt op de vorige en versneld omdat we toch met z’n allen weer 1 jaar ouder zijn geworden, zonder het door te hebben. Sinds december zijn we hier op Madeira de “winter” doorgekomen. Flink nat en weinig zon dagen. Desalniettemin uitstekend om te vertoeven. Veel kleine zaken aangepakt: repareren van een lekkage in de palheiro (bbq huisje), maken van een extra levada aansluiting, houten pergola boven terras bbqhuis getimmerd, watertank (30 kub) schoongemaakt,  landje gekocht om uitzicht te garanderen (extra tiny house?) en natuurlijk onze wekelijkse wandelingen. (te volgen via wikilocs/quintadacolina)

1 maart zouden we de AstraZeneca spuit kunnen krijgen in Nederland, maar ja…. we zijn er niet. Dus vooruitdenkend, hebben we ons hier bij het gezondheidscentum ook ingeschreven. Na alle gegevens ingevuld te hebben (en verklaringen laten zien), intake met dr Flavio, kregen we als toetje een tetanusspuit (herhaling over 6 maanden). En nu maar hopen dat we ook echt in het systeem zitten en dat ze ons oproepen in april? voor de eerste AZ spuit.

De tuin blijft ons ding: we zijn verbaasd over de hoeveelheid bloesem aan de citrus bomen (citroen, limoen, tangerina, sinaasappel) dit jaar. Eindelijk en maar ook spannend!

Lockdown is en blijft. Om 19.00 uur (weekend 18.00 uur) is het hier muisstil buiten en op straat. Gelukkig kunnen we nog smiddags heerlijk lunchen overal. Of een terrasje pikken (heet poncha drinken) rond 16.00 uur.  De restaurantjes om ons heen geven ook take aways, voor een klein bedrag. Wat dat betreft klagen we niet.

Verder hopen we rond april/mei weer eens terug naar Nederland te kunnen gaan.  Roermond, New York, Dublin, Amersfoort wachten natuurlijk ook….

2 Comments on “Winter doorgekomen…

 1. Hallo luitjes,
  Ja, heerlijk om te horen waar jullie mee bezig zijn.
  Ik keek er al een tijdje naar uit.
  Gelukkig gaat het verhaal van jullie quinta verder, en hoe.
  Alweer met nieuwe bezigheden.
  Fantastisch,ik geniet er in ieder geval van.
  Lieve groetjes, en tot snel weer eens.
  Roos🌺👍👍

 2. Heerlijk om weer iets van jullie te horen. En die luchtfoto laat weer zien wat we missen. Het blijft een fantastische woonplek.
  Jullie voormalige huis in Klimmen zie ik nu zowat iedere dat tijdens mijn dagelijkse wandeling. Want het thuiswerken is een overbelasting van de bilspieren.
  Blijf gezond en geniet van “jullie” prachtige eiland.

  Saudações de Clumme
  Frans en Jacqueline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.