Weerstation

april 27, 2021 quintadacolina 2 comments

Jaaps verjaardagscadeau is uit Nederland aangekomen: een heus, echt weerstation. Een beetje te vroeg maar alla…

Vanaf nu hebben we de actuele informatie van allerlei weergegevens rondom ons huis paraat. Iedereen die onze website bezoekt kan meteen mee genieten van ons weer.

Het actuele weer

Op Madeira zijn ongeveer 33 weerstations op niet-professionele basis. Zij delen deze gegevens op websites, zodat het weer op Madeira nog accurater gegeven kan worden.

Ons weerstation is te vinden onder de naam: Quinta da Colina Madeira Weather.

Ons weerstation is met internet gekoppeld en dat was al een hele klus om in te stellen. Wie weet zijn er onder ons ook nog meer weerknuffelaars die ons tips kunnen geven om nog verbeteringen te geven.

Houd er rekening mee dat het weerstation zo geplaatst is, volgens de weervoorschriften, dat alle elementen van het weer (wind, temperatuur, regen) vrij spel hebben. We hebben onlangs gemeten dat de temperatuur op onze terrassen (bv zwembad, palheiro/bbq plaats) zo’n 2 graden warmer is. In de zon en op een beschutte plek gaat de temparatuur zelfs 5 graden omhoog.

2 Comments on “Weerstation

    1. Hoi Fred, Dat probleempje is ons ook opgevallen. Tip: Als je klikt op het wieltje, naast Login\Join (rechterbovenhoek van https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IESTRE13) dan krijg je de keuze om naar Celsius te gaan. Bij ons slaat de computer dit op en bij een volgende kijk op ons weerstation wordt meteen Celsius gegeven. Wunderground.com is van oorsprong een Amerikaanse site, maw alles start op in Fahrenheit ;-). Groetjes uit een zonnig Madeira, momenteel 10.00 uur, 16 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.