Weekendtrip in eigen (ei)land

september 6, 2021 quintadacolina 4 comments

Ons weekendje Santana (noord-oostkust van Madeira) begon met het meemaken van het wijnfeest op Quinta da Furao. Lekker lunchen, muziek van de plaatselijke folkloregroep en Port-wijntasting. Ondanks dat het vol liep met bussen uit Funchal, hebben we genoten van het eten, weer en plezier van het trappelen in de wijn.

De overnachting in een plaatselijk B&B ging ermee door: ontbijt was prima maar het bed erg smal voor onze begrippen, gewend aan onze eigen kingsize bedden.

Vroeg vertrokken naar de hoogste piek van Madeira: Pico Ruivo (1862 mt). De top van de Pico was de hele ochtend wolkenloos, wat een goed teken is voor deze beklimming. Het heeft geen zin om hiernaar toe te gaan als de top van de berg in wolken gehuld is, wat we al 2 keer hadden meegemaakt.

s,Middags geluncht in een lokaal goed restaurantje: O Canthino da Serra: polvo en bacalhau. In de middle of nowhere gelegen, maar alle 20 tafels waren bezet.

De dag erna een deel gelopen van de Verada do Larano richting Boca do Risco. Een makkelijk gangbaar voetpad met geweldige uitzichten, want het weer was heel helder.

4 Comments on “Weekendtrip in eigen (ei)land

  1. We hebben gelukkig de laatste dagen ook aardig weer, vandaag en gisteren zelfs prachtig. We zijn helemaal niet jaloers op de 6 cm regen die jullie hadden, en dat hoeft ook niet, want we hebben hier genoeg gehad. We horen ook van de serie kleine aardbevingen daar. Iets van gemerkt?
    Liefs vanaf een ander eiland: Marken.

    1. Jaap zegt dat het snurken van mij een grotere trilling geeft dan een beving volgens Huggus. Btw ik heb de aardbeving gevoeld, maar net te weinig om het te melden aan Jaap. Fijn dat het ook bij jullie mooier weer wordt. Geniet ervan en tot snel…. 😉 Een corona-hug van ons.

  2. Prachtige en gelukkige foto’s. Was denkelijk een geweldige ervaring. Ik weet niet zeker of ik jaloers ben… 1 ding… ben wel jaloers op jullie weer !!!!

    1. Jaloers op de temperatuur van ruim 25 graden, bedoel je?! Toch niet op de 6 cm water in onze tuin. Al waren de planten er blij mee. Maar zo te zien zijn jullie ook gelukkig op jullie boot/zeiltocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.