We zijn zeer tevreden, na bijna 3 maanden werk.

augustus 10, 2020 quintadacolina 8 comments

Eind mei zijn we gestart met drie renovatie-projecten bij onze Quinta:

1) volledig renoveren van de oude palheiro (hooi-schuur) tot een gezellige bbq-hut met pizza/brood oven, keukentje en BBQ. Vooral om dit ook in de koudere (winter) avonden te kunnen gebruiken met een fijne stookplaats.

2) het maken van een terras naast de gerenoveerde palheiro met stenen banken en bloembakken. Dit alles uitgewerkt in de stijl zoals deze terrassen op Madeira worden gemaakt: beschut met donker gekleurde banken die overdag heerlijk opwarmen… en waar het in de avond heerlijk toeven is.

3) het opknappen van de schuur en transformeren in een klein Madeirens huisje met een nieuw traditioneel pannendak. We gaan dit huisje niet verhuren (;-),  maar gebruiken om al ons tuin materieel/ materiaal in op te bergen.

Komende vrijdag vliegen we terug naar Nederland  Het moet helaas en doen we nu, met de omstandigheden, niet graag. Dus er zat nog wel druk achter de planning om het werk gereed te krijgen. Dat is voor de belangrijkste dingen gelukt, doch bepaalde afwerkingen, muren buitenkant en  verven dienen in september nog te gebeuren, maar de geleende betonmolen is weg en onze garage (als opslag magazijn) voor cement etc. is weer als garage in gebruik. Dat alles scheelt weer een enorme bouw-rotzooi in en om het huis.

8 Comments on “We zijn zeer tevreden, na bijna 3 maanden werk.

  1. Eindelijk kunnen we reageren. (wachtwoord vergeten op Madeira) en Ja, we hebben opgeschoten en zijn idd al weer terug. Die virtuele borrel hebben we maar een keer volgehouden. Maar vanmiddag gehts wieder loss!! Fijn om jullie weer te zien.

 1. Jaap en Yvon,
  In een woord fantastisch, geweldig wat jullie in 3 maanden erbij gebouwd hebben.Het is de moeite waard geweest.
  Echt een aanwinst. Is het nu een Haciënda?
  Lieve groet van Roos🌺😘

  1. We zijn trots op alles. Ik heb even gegoogeld: Haciënda is Spaans voor vooral een veeteelt bedrijf (en dat hebben we echt niet! of je moet het over de hagedissen hebben?!) Fazenda is Portugees, maar alleen voor in Brazilie bedoeld. Dus we blijven het houden op een Quinta: Portugese wijnboerderij, zegt Google. En wijnstokken hebben we gelukkig wel. 😉

 2. Whow, wat een prachtige gebouwtjes zijn erbij gekomen en een heerlijke chill-plek !
  Als jullie weer hier zijn en zin hebben om langs te komen, laat dan maar wat weten . Mat en ik gaan 22 augustus voor 2 weken naar Frankrijk, eindelijk, na een dik jaar. Ben benieuwd hoe we alles daar aantreffen . In mei wilden we gaan, maar dat kon toen nog niet. Hopelijk gaat het deze keer wel door.
  Groetjes,
  Elsa

  1. Het was wel even aanpoten. Elke dag om 8.00 uur op, 3 keer per dag koffie zetten en op elke vraag van de bouwvakkers naar de bouwmarkt om materialen te halen. Jullie tour naar Frankrijk wordt idd spannend: veel onkruid wieden?! Tot snel… Yvon

 3. Ziet er echt top uit. Mooi werk geleverd. Des te mooier wordt het genieten er van. Goede reis naar NL, stay safe en veilige reis terug naar Madeira. Groeten oet Clumme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.