Van 1 naar 3 projecten.

juli 25, 2020 quintadacolina 7 comments

Vanaf eind mei zijn we dagelijks bezig met bouwactiviteiten. Er is niets uitbesteed (aan aannemers), we doen het zelf met hulp van Miguel en Emmanuel, dus ook de organisatie (inschakelen van derden (timmerman, zagerij etc.) en de inkoop van al het materiaal. We zijn nu wel zo’n 8 weken dagelijks in touw en voor het “gevoel”: er zijn tot nu toe al zo’n 100 zakken cement 25 kg gebruikt….

Inmiddels is de Churrasquiera bijna gereed, op afmaken van de tegelvloer en het schilderwerk. Het terras met de banken (Madeira-style) is ook bijna gereed en ook hier moet nog alleen geschilderd worden. Alle aandacht is nu verlegd naar de shed/schuur, waar nu een nieuw pannendak op wordt gelegd.  Deze oude betonnen schuur wordt getransformeerd tot een oud Madeiriens huisje van 5×4 meter dat als opbergschuur voor tuin materieel gebruikt zal worden. Dus geen schuur meer waar het dak van golfplaten bijna instort en waar de houten balken vol met houtworm zitten. Voor deze shed hebben we, deze week, een deur en twee ramen van aluminium met luiken,  op de kop getikt bij Allen, een Amerikaan, die graag wilde dat zulke spullen opnieuw gebruikt konden worden. En dat voor een totaalprijs van 75 euro. We moeten nu alleen, in de muren, de juiste maten uitzagen om de ramen te plaatsen, maar ja, zo doe je dit op Madeira. De werklui vinden dit gewoon en geen probleem. Gelukkig heeft deze schuur wel solide muren………

Of alles voor ons vertrek medio augustus naar Nederland gereed zal zijn, we zijn voorzichtig en zullen dat niet volledig halen. Echter we zijn wel zeker binnen budget gebleven…..

7 Comments on “Van 1 naar 3 projecten.

  1. Wow wow wow, wat ziet dat er supergoed uit!!!
    En wat een harde werkers.
    We wachten met spanning de foto’s van de pizza’s af;-)

    En denk dat ik dan opdracht krijg om af te halen!

    Liefs Véronique en Cyriaque

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.