The first day after…..

mei 19, 2020 quintadacolina 2 comments

Gisteren, 18 mei, was de dag dat restauranten en bars weer open mochten op Madeira (met bepaalde restricties). Dat lieten we ons niet 2 keer zeggen. Met Peter en Noud om 5 uur afgesproken in Park Municipal om ons eerste terrasje te pakken. Gelijk kwam er een tv ploeg aanzetten om van deze opening een reportage te maken. Peter, die vloeiend Portugees spreekt, gaf in mooie woorden te verstaan, dat we netjes afstand hielden en dat over 2 weken zal blijken of Madeira nog altijd 0 besmettingen heeft. Een uur later zagen we ons, op dat zelfde terras, op tv. Dat was wel even lachen.

Daarna liepen we naar Sabor a Fado, een restaurant waar tijdens het eten, fado gezongen wordt.  Peter en Noud werden als goede, verloren vrienden ontvangen en 3 uur lang luisterden we afwisselend naar moeder, dochter, zoon en keukenhulp naar hun zang en muziek. Heerlijk om weer “buiten” te zijn. Trouwens het eten was ook voortreffelijk. (Noud en Peter zullen op hun eigen blog hier zeker ook een verhaaltje over schrijven. Zie https://www.thuisopmadeira.nl/blog-over-ons-huis-en-het-leven-op-madeira/ )

É só um cheirinho a fado… Travessa das torres número 10 Zona velha da cidade.. venha visitar-nos 😉😉😉😉😊😊😊

Geplaatst door Sabor a Fado, Casa de Fados op Maandag 18 mei 2020

2 Comments on “The first day after…..

 1. Hilarisch om jezelf terug te zien op de televisie, wij kunnen ons voorstellen dat het heerlijk was om weer op pad te gaan.
  En met een heerlijk gezelschap!
  Veel gezelligheid nog samen!
  Tot hopelijk snel !
  Beijinhos

  1. O ja Jeanette en Antonio, Gelukkig was Peter (en Noud) erbij. Wij hadden anders met onze mond vol tanden gestaan. We genieten zo van alles hier. Ik lees net dat vanaf juli iedereen weer kan/mag komen. Wel even laten testen op vliegveld, zelfs bij CR7 airport. Kosten zijn nog onduidelijk. En dan meteen door naar je huisje….. Beijinhos met een mondkapje voor. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.