Terug op Madeira en een heerlijke nazomer

september 23, 2019 quintadacolina 6 comments

We zijn zojuist teruggekomen op Madeira en genieten  weer van de heerlijke (na)zomer. Bij terugkomst werden we verrast door de eerste regendag (11 mm neerslag). Het is de eerste regen na begin juni en zeer welkom voor de tuin.

We zagen in de tuin dat we nieuwe bewoners hebben, grote spinnen (“banded garden spider”), en weten niet of we moeten oppassen of niet. Yvon is begonnen met de nieuwe bananen oogst. Deze tros is de eerste en er hangen er nog tien in de tuin….. Dus we hebben de hele winter bananen.

En na veel gedoe, toch een eerste blik uit de ruimte op de kop kunnen tikken van de Quinta, al is de foto nog niet zo gedetailleerd zoals was beloofd. Wel een recente foto van nog geen twee weken geleden.

De druiven (druivenras: Americana  (of Lambrusco)) van de oprit zijn geoogst en het brouwsel gist nu voor enkele weken. Het is de eerste Madeira-wijn van de Quinta, maar of deze straks te drinken is…?

6 Comments on “Terug op Madeira en een heerlijke nazomer

  1. Hoi Yvonne en Jaap wat heerlijk al dat fruit uit eigen tuin. Krijgen jullie dat wel allemaal op en anders maak je het zeker in. Ik wens jullie nog een fijne tijd.

  2. Ik kan me indenken dat jullie steeds trotser worden op jullie Quinta waar je hard voor hebt gewerkt. Geniet er veel van.
    Groetjes uit Klimmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.