Naast de Quinta ligt een oude hooischuur/ koeienstal (Palheiro), die vroeger gebruikt werd voor de eigen (huis)koe. Na eerst een rommelhok te zijn geweest, zijn we nu gestart om deze op te knappen en straks als churrasqueira (of op z’n Frans: cuisine d’eté) met BBQ en pizza-oven te gaan gebruiken. In de winter kan je er trouwens ook een lekker warm haardvuur in stoken. Gelukkig hebben we voor het project hulp van vele mensen zoals Miguel en Emmanuel, want al snel bleek dat verschillende muren opnieuw gemetseld moesten worden. De start werd gemarkeerd door het plaatsen van één van de oude granieten deur omlijsting van de oude ruïne (speciaal hiervoor bewaard). Alles wat van de oude ruïne hergebruikt kan worden, wordt opnieuw toegepast, zoals ook zo’n 400 oude Portugese dakpannen die eerst schoongemaakt worden. Het zal wel enkele weken gaan duren voordat het vuurtje eindelijk gestookt kan worden. Geen probleem, we hebben alle tijd en we zijn nu eindelijk gestart. Wordt vervolgd…………….
mei 29, 2020
quintadacolina
2 comments
Wat leuk, lijkt me heerlijk. Zeker óók of júist ook in de winter. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Succes ermee❣️
Hoi Carmen, Ja we kijken er naar uit dat ie klaar is. Er wordt hard aan gewerkt. Nu lekkere (hout)oven recepten bij elkaar gaan zoeken… 😉