Relax-modus

september 16, 2023 quintadacolina 6 comments

Sinds ongeveer 4 maanden komen we langzaam in een relax-modus, een pensionada status. Een “Madeira”- leven gevoel. Wat wil een mens nog meer….

De gasten van onze Bed and Breakfast komen en gaan, en iedereen staat versteld van ons mooie uitzicht en heerlijke bedden.

Nieuwe vrienden worden gemaakt en daarop volgen heerlijke dinertjes.

De tropische tuin is volwassen geworden en de bodembedekkers doen hun werk. Pffff….

Madeira raakt ons steeds meer vertrouwd en veel wandelingen zijn nu gelopen.

Twee keer in de week bezoeken we een lekker lunch restaurant en soms is het een verrassing om zelfs een nieuw restaurantje te vinden.

En tussen de gaten door gaan we zelf ook nog eens op vakantie: auto/daktent reis door Zuid-Sapnje, Algarve en Lissabon, 1 weekje in Center Parks met kinderen en kleinkind, 3 dagen Porto Santo met vrienden. In oktober een weekje naar New York en dan snel 4 weken naar Nieuw Zeeland (camperreis).

In onze tuin genieten we van nieuw bloeiende plumeria’s, met regenweer wordt een truitje gebreid op de breimachine, studie voor hovenier ook bijna af en de inmaaktafel groeit met de dag: vijgenjam, pruimenjam, druiven likeur en hierop allerlei varianten. Straks zijn de mandarijnen en avocado’s rijp. Weer werk aan de winkel.

Tijd voor iedereen, om ons eens te bezoeken, en iets van dit heerlijke pensionado gevoel te ervaren….., nietwaar?!

6 Comments on “Relax-modus

 1. En daar was het om te doen: vanuit druk NL naar de relaxte omgeving die Madeira heet. Niet “bloemeneiland” maar “pensionada-eiland”, zelfvoorzienend met eigen moestuin en een ontspannen sfeer die het leven de nodige rust geeft. Het is jullie gegund. Geniet ervan.
  Groeten uit Klimmen

 2. Die bloem is werkelijk een kunstwerk van??
  Wie zal het zeggen.Moeten we koesteren ,in Madeira Yvon jij laat ons meegenieten.
  Geniet ,ook met a.s reis naar Nieuw Zeeland.
  Groetjes Roos

 3. Wat geweldig om te lezen! Langzaamaan wordt jullie paradijs de plek waar jullie een paar jaar geleden nog van droomden en uiteindelijk gewoon hebben gedaan. Wat mooi om te zien en ik geniet er ook van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.