Reizen van en naar Madeira is weer mogelijk.

mei 15, 2021 quintadacolina 2 comments

Er was de afgelopen tijd veel onduidelijkheid over het reizen van en naar Madeira. Wanneer men alles tot in detail analyseert bleek dat de Nederlandse overheid  de terugreis van Madeira naar Nederland bemoeilijkte met een  (verplichte) quarantaine in Nederland en vooraf testen in het buitenland bij de terugreis. En dit terwijl op Madeira het aantal dagelijkse Covid besmettingen op het eiland veel en veel lager ligt dan in Nederland. Het is hier op Madeira en Portugal veel veiliger omdat de bewoners veel gedisiplineerderd zijn en zich wel aan regels houden en bv. mondkapjes dragen of afstand houden. Er is hier geen discussie. Ook ligt de vaccinatiegraad hier hoger dan in Nederland en wij hebben daar ook van kunnen profiteren.

Dit alles is nu niet meer aan de orde na 15 mei as. Een terugreis vanaf Madeira naar Nederland is mogelijk zonder quarantaine in Nederland en vooraf een PCR-test.  De heenreis naar Madeira met een directe vlucht is mogelijk  met  een  PCR-test op het vliegveld alhier (die gratis is). Is men tweemaal gevaccineerd (en is dit aantoonbaar) dan is dat niet eens meer nodig en kan men bij aankomst op Madeira gewoon doorlopen. Een beetje van het oude “normaal” komt dus weer terug, zelfs als men reist vanuit een “hoogrisico-gebied” als Nederland. .

Wij maken van deze mogelijkheid gebruik om in juni, als in Madeira gevaccineerde personen,  drie weken terug te gaan naar Nederland om noodzakelijke dingen te regelen.  Vanaf begin juli zijn we terug op Madeira om ook weer gasten te kunnen ontvangen.

Op Madeira zijn nu de terrassen tot 22.00 uur open en kun je ‘s avonds dineren en daarna is er nog wel een avond/nacht klok en ben je ook thuis.. En ja, we dragen in openbare gebieden, winkels  etc. mondkapjes. Zit je op een terras voor een consumptie of een gerecht dan kun je je mondkapje  afdoen. We hebben er allemaal geen moeite mee.

Dus voor iedereen die nog bezig is om zijn/haar vakantie dit jaar te plannen is Madeira iets om verder te onderzoeken en misschien treffen we elkaar.

2 Comments on “Reizen van en naar Madeira is weer mogelijk.

  1. Heerlijk om te lezen dat Madeira weer meer open gaat en jullie ook de kans krijgen even op en neer naar Nederland te gaan. Ik denk veel aan vakantie maar wacht nog net boeken tot zeker september als er, hoop ik, meer /veel mogelijk is.
    Groeten uit een nat Klimmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.