Porto Santo

oktober 21, 2020 quintadacolina 2 comments

Het werd tijd om eens een uitstapje naar ons buureiland Porto Santo te maken. Yvon had al eens een dagtocht gemaakt met haar kinderen, maar nu zouden we samen gaan en het eiland ook eens goed verkennen.

Porto Santo is vooral beroemd om zijn gouden zandstranden: 7,5 km lang. De meeste mensen maken een dagtocht en fietsen (te huur a 12 euro per dag) dan naar Ponta da Calheta, de westpunt.

Wij verbleven in hotel Torre Praia voor 2 nachten met geweldig ontbijt, naast het centrum, aan het strand en netjes verzorgd. De huurauto van FiVe werd aan het hotel gebracht, zonder extra kosten. Het werd een heerlijk uitje…. s’Middags het eiland rondrijden, lunchen aan zee en s’avonds een afzakkertje bij Calheta beach. De volgende dag vroeg weg om Pico Branco en Terra Cha te beklimmen. Een mooie 3,5 uur wandeling met verrassende uitzichten: aan deze noordzijde is nog opvallend veel bos te vinden.

https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/porto-santo-pico-branco-58661137

Voor de Madeira kenners onder ons: de Pingo Doce (supermarkt) is vernieuwd/gemoderniseerd en heeft een zeer groot assortiment. Met de auto hebben we (bijna) alle miradouro’s bezocht. Ook weer opvallend is dat veel wandelpaden en uitzichtpunten  pas gerenoveerd zijn en ook goed worden onderhouden. Ze zijn makkelijk te bereiken en er is overal wel een bbq plaats (met campingplek?).

2 Comments on “Porto Santo

  1. Mooie foto’s. Enkele overeenkomsten met Madeira maar ook veel verschil te zien. En zo te zien lekker weer. Fijn dat jullie een terras kunnen pikken en een restaurant kunnen bezoeken. Wij zitten in een culinaire quarantaine maar eens……..
    Hoe zijn jullie naar Porto Santo gereisd?

    Groete oet Klumme

    1. Het was een mooie trip voor enkele dagen en iets bijzonders. Je kan het eiland per vliegtuig of met de veerboot bereiken. Dat laatste is een boottocht van ca. 2,5 uur vanuit Funchal en je hoeft niet opnieuw getest te worden. De eilanden vormen één unie als het gaat om COVID-testen. We begrijpen het probleem in Nederland met geen terrasje meer kunnen pikken en gesloten restaurants. We volgen het nieuws dagelijks. Sterkte gewenst, we leven mee…! Grt Jaap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.