Onze rondgang is klaar.

september 8, 2019 quintadacolina 8 comments

Vandaag is de rondgang rond de moestuin gereed gekomen. We kunnen nu zonder klompen klei aan onze schoenen (tijdens regentijd) de moestuin betreden en daarna door naar de bananenplantage. Het was een klus maar Jaap is voldaan en trots. en het is ook een juweeltje…..Een lange muur op Madeiriaanse wijze en een trap, met gewapend beton met een plateautrede van cement met Limburgs rivierzand.

In de tussentijd hebben we weer 2 abobora chile/tenerife (spagettipompoen), zeer populair in Porto. En elke dag zijn er wel 2 vijgen rijp: heerlijk als ze vers van de boom komen.

8 Comments on “Onze rondgang is klaar.

    1. Tja wat doe je anders als je zoveel tijd hebt? Gewoon doorwerken en daarnaast blijven we er fit bij. ps Zo hebben we hier ook veel vlinderstruiken staan. Die kennen ze helemaal niet op Madeira. Groetjes aan iedereen.

  1. Wat is het toch een prachtige plek geworden. Genieten voor jullie. Het is leuk om het hele proces van dichtbij te hebben mogen meemaken en nu te zien hoe mooi het is geworden!

    Groetjes Janine

    1. Hoi Janine, Jullie tuin zal ook wel aardig volwassen zijn geworden. Groeien de druiven? Hier schrikken we elke keer van de groeikracht, als je maar water geeft….. Gelukkig hebben we dat hier op Madeira genoeg.

    1. Dank jullie wel. Zo komen we elke dag verder. ps Het was helaas, afgelopen periode, een beetje te droog voor de munt en citroengras. We ruilen ze opnieuw graag in januari voor onze vlinderstruikjes etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.