Nu wij op vakantie… Noorwegen!

juli 2, 2022 quintadacolina 8 comments

In juni zijn we met onze (oude) Toyota RAV en daktent vanuit Roermond naar Noorwegen gereisd, natuurlijk via de nieuwe ferryverbinding Eemshaven(Groningen)-Kristiansand(zuidkust Noorwegen).

Alleen maar complimenten voor de organistatie (NHL) en het smakelijke buffet en ontbijt.

Verwonderd over de mooie vergezichten, fjorden, watervallen, spiegelende meren, dure eten en vele Nederlanders met campers, zijn we Noorwegen rond gereden (tot en met ongeveer Trondheim). 3800 km stond op de teller na 18 dagen rijden. De eerste week geweldig weer, veel zon. De Preikestolen beklommen, Geirangerfjord gefotografeerd en de Trollstigen afgedaald. De tweede week 3 dagen geregeld regen en dan maar een trekkershut gehuurd. Toen snel naar het oosten gereden waar het weer sneller zou opklaren. Daarna weer rustig zigzaggend afgezakt naar Kristiansand. Een geweldige reis. En nu puffen wij weer uit op ons zonnig en warme Madeira. 🙂

8 Comments on “Nu wij op vakantie… Noorwegen!

 1. Dat jullie genoten hebben geloof ik graag. Prachtige natuur daar. En sinds 45 jaar (toen waren Mat en ik voor het eerst samen op vakantie in Zweden en Noorwegen) is er dus weinig veranderd. Heel herkenbaar die prijzen en het weer. En nu lekker bijkomen op jullie eigen paradijsje !
  Liefs, Elsa

 2. Prachtige fotoś Yvon.. Jemig, 3800 kilometer bij de huidige dieselprijzen. Niet niks. Maar gezien de mooie beelden was het het waard! Groeten uit Fryslân waar we vandaag de trossen los hadden zullen gooien, maar een lekke oliekeerring houdt ons nog een weekje langer in het Bûtenstfallaat!

  1. De dieselprijs in Noorwegen lag rond de 2,30 euro. Gelukkig reden we gemiddeld 1 op 15. De campings waren best goedkoop en uit eten buiten de deur hebben we maar niet gedaan aangezien we onze auto vol hadden met etenswaar. Alleen de gerookte zalm kochten we vers in de winkel. HEERLIJK!!
   Jammer van de vertraging. We hadden zo op nieuwe zeilende foto’s gehoopt. Succes dan maar….

 3. Leuk om jullie foto’s te zien van het mooie Noorwegen. En natuurlijk weer fijn om terug te zijn op het heerlijke Madeira! Tot ziens. Monique.

 4. Yvon ,JaapW ,Wat een prachtige natuur in Noorwegen.Zou ook iets voor ons kunnen zijn hè!
  Toch eens over nadenken.🤔
  Maar fietsen daar met een tent??
  Maar dromen ervan is ook leuk.
  Groetjes van Jo 👨🏻‍🌾 en Roos🌹

  1. Hoi Roos, Zoals je misschien herinnert? 38 jaar geleden heb ik deze plekken al befietst met bepakking. (Tot aan de poolcirel en via Zweden weer terug). Nu zou ik dit niet meer doen. Het verkeer is breder en sneller geworden terwijl de straten hetzelfde zijn gebleven. Er zijn wel fietspaden maar die zijn ontzettend heuvelachtig en laten je heel veel extra kilometers rijden. groetjes Yvon

   1. Toch jammer dan van die drukke wegen ,🤔 Moeten Jo en ik maar weer langs een rivier gaan fietsen in een bergachtig landschap.
    Tegenwoordig gaat het wel simpel met de e bike van mij. Hi hi.
    Zwitserland of Oostenrijk of …misschien te voet. Groetjes Roos 🌹en Jo👨🏻‍🌾🚴🚴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.