Laatste transport

oktober 31, 2023 quintadacolina No comments exist

We hebben weer een beetje meer de banden met Nederland doorgesneden, nu we geen appartement meer in Nederland hebben.
Deze container (40 ft HC) was daarom het laatste transport naar Madeira en onze vierde verscheping.

Omdat we al wat ervaring hebben gekregen, ging de voorbereiding gemakkelijk. Het inladen door de Nederlandse verhuizer was helaas een dingetje, omdat we met een ordinaire “beunhaas” te maken hadden.
Gelukkig hadden we bij het inladen hulp van vrienden (Ben, Ellen, Noud en Peter) waardoor we ter plaatse konden bijsturen.
We kunnen trouwens dit Nederlands verhuisbedrijf in het geheel niet aan anderen aanbevelen.

We hadden in de container ruimte over, zodat vrienden konden meeliften met dozen en grotere spullen, wel zelf in- en uitladen was de afspraak. Immers die container hadden we zelf georganiseerd.

Het transport naar Madeira en het uitladen daar ging wel heel soepel en goed georganiseerd. De Portugese expediteur “TheCargo.pt” (Nuno Sousa) heeft de container verscheept en een verhuizer op Madeira “PlanoI9” heeft de spullen uitgeladen. Vooraf konden we een officiële toestemming van de “Camara da Calheta” en politie regelen om de weg voor ons huis voor 2,5 uur af te sluiten voor vrachtwagens, zodat de containertruck ook voor ons huis kon parkeren. (Legeskosten 7,50 euro).
In twee uur hebben we de container in z’n geheel uitgeladen met ook hier hulp van vrienden (Ben, Ellen, Sijbe en James). Het was zo ook weer een zeer gezellige activiteit bij mooi weer.
De Portugese expediteur (TheCargo.pt) en de verhuizer (PlanoI9) zijn zeker aan te raden

Alle spullen staan nu in onze garage en kunnen we starten met uitpakken en verzamelen voor ons toekomstig appartement in Funchal dat op dit moment gebouwd wordt. Nogmaals dank aan iedereen die geholpen heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.