Irrigatie van de tuin via remote control

april 30, 2019 quintadacolina 2 comments

Het heeft even geduurd om het allemaal werkend te krijgen, maar is het niet een droom dat je je eigen tuin altijd kunt besproeien met je I-phone of met een PC via internet?

In de tuin zijn zes aparte zones aangelegd met verschillende soorten sproeiers. Elk van deze zones wordt geregeld met een elektrisch ventiel (valve). De valves worden gecontroleerd met een “Rainmachine” (computer) die je via internet kunt bedienen. Dat kan dus straks zelfs in Nederland, waarbij we de mogelijkheid hebben om via de webcam te controleren of het ook werkt en de tuin genoeg water krijgt. Het apparaat is in Roemenië (EU-dealer) gekocht (ontworpen in de USA en gebouwd in China). Het was geweldig dat het binnen twee weken met de Post vanuit Roemenië in Madeira werd afgeleverd.

Het kost wel effe wat werk om het allemaal aan te leggen (leidingen, sproeiers en bedrading). Ook het software gedeelte en de verbinding met het netwerk was niet zomaar even geregeld (zoals de folder altijd suggereert, “plug and play”). Maar als het eindelijk werkt geeft het wel veel voldoening…..

2 Comments on “Irrigatie van de tuin via remote control

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.