Het wordt weer lente.

maart 20, 2020 quintadacolina 10 comments

In deze bijzondere tijd met veel onzekerheden sturen we weer tuinfilmpje van onze Quinta. We beseffen dat wij op Madeira waarschijnlijk nog boffen met het mooie weer en een tuin die met de lente weer uitloopt en in bloei komt. Op Madeira ervaren we nu ook een soort “lock-down” met een noodtoestand. Alle toeristische attracties, officiele levada wandelingen, restaurants, bars en hotels zijn gesloten. Alle toeristen zijn naar huis. In Nederland is de situatie nu meer onzeker en vervelender. Lente is een signaal en moment van hoop, waarbij de natuur weer tot leven komt, en zich niets aantrekt van alle problemen.

Be safe en let goed op elkaar,

Jaap en Yvon

 

10 Comments on “Het wordt weer lente.

 1. Jaap en Yvon,
  Prachtig, wij willen dit moois met eigen ogen zien.
  Ons bezoek aan jullie staat gepland voor juni, ben benieuwd of dat door kan gaan, spannend.
  Groet, Jenny en Wim

  1. Hallo Jenny en Wim, Het blijft onzeker hoe de volgende maanden eruit gaan zien. Ook voor ons blijft het spannend. Wij vinden het ook leuk om gasten rond te leiden door onze tuin. Dat doen we dan maar middels een videootje. Hopelijk toch tot snel. Yvon en Jaap

 2. Gelukkig blijven er nog genoeg dingen over om van te genieten ondanks alle corona -ellende. Ook hier bloeit de bloesem volop. Er waait een straffe noordoostenwind en de lucht is strakblauw. Wij zijn noodgedwongen thuis aan het werk en doen nu de klussen die normaal meestal blijven liggen. En ja, er is zelfs en stukje moes-/ kruidentuin in de planning , en een fruitweide !
  We hopen op een goede oogst voor jullie en nog veel tuinplezier. Hopelijk blijft het virus jullie bespaard, veel liefs,
  Elsa

  1. He Elsa, Het filmpje heb ik precies op het goede moment gemaakt. Gisteren is een week van regen gestart. Heel goed voor de tuin en het eiland. Onze vlucht, eind van volgende maand, gaat niet door. Hopelijk die van juni. Wie weet zien we elkaar weer snel in betere tijden?! Liefs.

 3. Yvon, bedankt voor dit mooie hoopvolle
  bericht vanuit jullie prachtige stulp.
  Heb genoten van alles ,zeker nu ,in deze onzekere Corona tijden.
  Lieve groet van Roos🌺en Jo

 4. Fantastisch, mooi dat je dit liet zien, deze rondgang van de tuin. We blijven duimen voor betere tijden en een bezoek aan jullie schitterende huis en locatie 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.