Het verleden opnieuw ontdekt

januari 17, 2022 quintadacolina 6 comments

De hele maand december tot en met gisteren, 16 januari, is het mooi weer geweest: zonnetje, warme temperaturen en bijna geen wind. Als resident of bewoner van een streek, in dit geval natuurlijk Madeira, bezoek je niet zo vaak een toeristische attractie. Zo hebben we nog nooit in de tabogan (houten sleetjes in Funchal) gezeten en ook musea slaan we jammergenoeg vaak over.

We zijn naar Achadas da Cruz gereden in het westen van het eiland. 18 jaar geleden, zijn we al eens vanaf Pombais (457m) naar Calhau Achadas da Cruz beneden (zie foto) gewandeld en weer terug. Echter, nu is er een kabelbaan die bijna loodrecht naar beneden gaat voor 5 euro heen en terug. Er gaat een wereld van rust voor je open. Waar vroeger nog paadjes waren met bossage ertussen, is er nu een mooi klinkerpad aangelegd. Op deze zaterdag waren er veel lokale werklui te vinden die daar hun feestje wilde bouwen met elkaar. De kartonnen met wijn gingen met ons naar beneden in de Teleferique. De omgeving is heel mooi aangelegd, veel hutjes zijn vernieuwd en er is ook een “illegaal” barretje waar je voor een donatie een heerlijke poncha kan drinken, met uitleg over de lokale verhalen. We zijn ook nog even naar de kloof gelopen waar we 18 jaar geleden het startpunt moesten vinden om weer omhoog te lopen, wat een behoorlijke klim is.

Achadas da Cruz een verstilde omgeving die zeker een bezoekje waard is. En daarna naar Porto Moniz voor de allerbeste vissoep van het hele eiland….

6 Comments on “Het verleden opnieuw ontdekt

  1. OK, staat op de to do list als we weer eens logés hebben. En die vissoep is waar ??? Porto Moniz is niet zo groot maar toch te groot om die vissoep te vinden LOLOL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.