Een verfrissende zomerse wandeling

juli 31, 2022 quintadacolina 4 comments

Het werd weer tijd voor een wandeling. 2 weken geleden het drukke Rabaçal voorbij laten liggen (zoveel geparkeerde auto’s hadden we nog nooit gezien). Maar doorgereden naar een onbekend plateautje, waar veel canyoning trails starten en richting Vereda da Terra Chã (noordkant van het eiland). We liepen daar als enigen te genieten van het mooie weer en uitzichten.


Vandaag weer langs het overdrukke Rabaçal gereden en richting Lombo do Mouro, Encumeada. Dan even langs de levada do Mouro richting levada da Serra, richting Bica da Cana. In de warme zon was dat even zweetdrupeltjes maken (berg op) maar boven bleek het een mooi wandelpad te zijn langs allerlei watervallen en geweldige uitzichten. We hadden geen paraplu bij ons, maar nat werden we wel. Na 80 minuten omgedraaid en weer de zelfde weg terug. Het was een zomerse wandeling met ook aan de noordkant van het eiland nog veel bloeiende planten. Dat wil zeggen dat we door wolken van insecten en vlinders liepen. Heerlijk eten hoort er dan ook bij…. Espetada, frites, salade en koele sangria. Iets anders krijg je ook niet in dit lokale restaurantje. (Voor een volledige impressie, klik op de foto).

4 Comments on “Een verfrissende zomerse wandeling

  1. Wat een prachtige foto’s!
    Er zijn zoveel mooie wandelingen die ik nog nooit gedaan heb ! Het wordt tijd dat ik eens actief word op vakantie. Mooi om te zien dat jullie zo genieten en er zo goed uit zien! Dikke kus, ook van Antonio

    1. Dank je wel Jeanette. De volgende keer slepen we jullie de deur uit en gaan we samen een wandelingetje doen. Met lekker eten als kers op de taart. Maar daar weet Antonio alles van… 😉 Liefs van ons

  2. Super. Ben blij dat wij in het corona jaar 2020 Rabaçal gedaan hebben toen er geen toeristen waren. Het kan daar inderdaad belachelijk druk zijn. Ben benieuwd welke wandeling jullie precies gedaan hebben en of dat een deel is van het circuit Encumeada-Lombo do Mouro-Pináculo-Encumeada is.

    1. Ja , het was denkelijk een deel van jullie beruchte, lange tocht. De volgende keer met 2 auto’s doen. We hadden makkelijk naar Bica da Cana kunnen lopen… Maar dan?! Jammer verder dat iedereen Rabacal wil doen. Er zijn zoveel andere mooie wandelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.