De wandelschoenen weer aan.

juli 28, 2021 quintadacolina 4 comments

Na 3 weken bezoek aan Nederland in juni, zijn we alweer een tijdje terug op Madeira. Hoog en droog op 450 meter, volgden we het nieuws in Valkenburg en Roermond. Wat een ramp! In Roermond hebben we een appartement aan de Maas op de 7e etage. Geen problemen zou je zeggen. Echter op 10? cm na zou de kelder en de bergingen volledig zijn ondergelopen. Op tijd zijn de auto’s naar een hoger gelegen gebied gebracht en alle nog niet uitgepakte verhuisdozen weer retour naar het appartement. We hadden geluk dat Tessa en Jaap in ons appartement logeerden.

Nu we nog geen gasten hebben, hebben we zelf maar een uitje gedaan: levada wandelen. De niet veel belopen Levada dos Cardais in Sao Vicente om precies te zijn. Een levada langs wijngaarden. Voor het eerste gedeelte hadden we eigenlijk een kapmes nodig: het leek wel een jungle tocht. Het 2e gedeelte was netjes gerestaureerd. Na een dikke 2 uur vonden we jammer genoeg geen restaurants waar we een vissoepje konden krijgen. Dan maar een broodje tonijn met een heerlijke biertje. Met de taxi terug naar de auto. Daarna een bezoekje aan de hooggelegen kapel van Onze Lieve Vrouw van Fatima, met een geweldig uitzicht rondom de gehele vallei van Sao Vicente.
Een pitanga- en tangerinaponcha bij de plaatselijke  en beroemde taverne, nog inkopen doen en om 18.00 uur thuis. Een mooie dag….

4 Comments on “De wandelschoenen weer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.