Churrasqueira, nog een droom?

mei 3, 2020 quintadacolina 10 comments

Het hout is gebracht en netjes gestapeld. De vis is zojuist gekocht van de visboer die langs kwam rijden. De “churrasqueira” (bbq-oven) ligt in delen in de garage. Alleen de puzzel kan nog niet in elkaar gezet worden. Onze  “palheiro” moet nog omgebouwd woeden tot een echte stookplaats met zitjes erom heen. Jammer genoeg heeft de crisis alle bouwprojecten op het eiland vertraagd. Dus bakken we de verse tonijn maar in onze grilpan. Deze tonijn zwom eergisteren nog in zee, vertelde de verkoper. De vissersboten zien we elke avond met hun lampjes op zee voor de quinta stil liggen.

10 Comments on “Churrasqueira, nog een droom?

 1. Nou, in alle bescheidenheid, vuurtje stoken doe (deed) ik ook regelmatig met mijn struingroepje en op BSO-kamp was ik niet voor niets vuurmeester Fikkie Firestickie ! Maar toegegeven, Mat staat bij de BBQ meestal het vlees te braden. Hoop dat het er dit jaar nog van gaat komen, afwachten maar.

  1. Excuus Elsa, het voelde al een beetje raar dat ik het zo schreef. Zelf ben ik ook degene die hier de kachel aan steekt. We zullen duimen om wat de rest van het jaar brengen gaat.

 2. Hallo Yvon en Jaap-Willem,
  Dit gaat jullie zeker lukken.
  Geduld is een schone zaak.
  Het zal in ieder geval prachtig worden.
  We kunnen niet wachten om jullie plek te aanschouwen.
  Veel geluk en gezondheid op deze schitterende locatie.
  Groetjes,
  Peter & Rian

 3. dank je voor het uitrekenen van de hoeveelheid hout, wij hebben dan dus ook 3 kuub hahhahahahaha. Komt die visboer op vaste dagen of net als hier: als er vis is en vooral dan ook wat er die dag gevangen is…. Een keer hadden we 2 kilo tonijn voor 8 euri maar da’s al een paar jaar geleden. Vreemd genoeg had het vrachtwagentje een levensgrote vogel op zijn voorkant geschilderd gekregen….. Erg handig voor een visboer hahahhahaha !!!

  1. Obrigado, voor het rekenwerk! Tja die visboer komt alleen als die zijn vis nog niet kwijt is onder aan de berg bij de toeristen. En soms herkennen we niet zo goed zijn deuntje/geroep. Ps: Deze filetjes waren wel wat duurder dan vroeger. Maar zeker even lekker. Hij kwam op vrijdag langs, maar het is zeker een idee voor een uitgestelde donderdag. Snappie!!!???

 4. Hmmmm, dat wordt smullen ! Keurig gestapeld hoor, dat hout. Zal geduldig blijven liggen tot de houtoven klaar is en ziet er ondertussen ook nog decoratief uit !
  Als de houtoven klaar is willen wij wel een pizza komen eten.
  Groetjes,
  Elsa

  1. Ja, Jaap is een kunstenaar in het stapelen van hout. Elke stammetje is wel 2 keer in zijn handen geweest om de juiste ligging te vinden. En inderdaad die tonijntjes smeltten op de tong. En natuurlijk, als Madeira weer open is voor toeristen zijn jullie de eerste die komen, nietwaar!! De pizza oven wordt meteen opgestookt. leuk werk voor de mannen… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.