Bloemenpracht in het najaar.

oktober 14, 2020 quintadacolina 3 comments

Vaak wordt gezegd dat Madeira in mei of juni op z’n mooist is ivm met haar bloeiende bloemenpracht. Toch willen we via deze foto’s laten zien dat onze tuin in oktober ook zeer mooi is. In ons dagelijkse rondje ontdekken we elke keer wat nieuws.  Het is dit moment ook de tijd van de spinnetjes die hun web en coconnen zijn aan het maken. En in de verte, op zee, zien we de oktober-wolken/ regen dichterbij komen…. De temperatuur is nog altijd ruim 20 graden.

3 Comments on “Bloemenpracht in het najaar.

  1. Madeira is niet voor niets een bloemeneiland. Veel mensen denken dan dat we hier alleen maar mooi aangelegde Engelse tuinen hebben maar niets is minder waar. De natuur is superruig en er bloeit altijd van alles. Niet alln in juni, maar het hele jaar door. Mooie foto’s Yvon!

      1. hou toch op !!! het was een plezier om de boel te laten overleven… Augustus was wel erg bloedheet in plantentaal….. Het is nu een stuk beter voor ze. Wat me opviel was dat Juli en Augustus juist de minste bloemen voortbrengt. Nu met wat lagere temperaturen en af en toe een verkwikkend buitje komt alles weer tot leven…. Ik wist niet dat bv amaryllussen wel 2 keer bloeien per jaar. En zo zijn er meer, vooral bollen en knollen (dahlia’s ) die gewoon alsmaar doorgaan na een korte rust. Deze verplichte staycation op Madeira heeft me veel geleerd…. Tuin moet dus nogmaals op de schop hahahhahaahahha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.